Tervetuloa Virtain Vaskivedelle

Vaskivesi on vireä kylä Pohjois-Pirkanmaalla, Virtain kaupungissa, noin 20 km kaupungin keskustasta etelään. Kylän halki kulkee vilkas kantatie 65.

Näsijärven vesistön lisäksi alueella on paljon pienempiä järviä ja lampia, joiden rantamille on rakennettu runsaasti vapaa-ajan asuntoja. Kesällä väkimäärä kaksinkertaistuu. Vaskiveden kauniit pelto-, metsä- ja vesistömaisemat houkuttelevat luontoharrastusten pariin: kalaan, metsälle ja patikkaretkille. Kylän läpi kulkee Pirkan Taival ja E6 eurovaellusreitti.

Kylän keskustassa toimii vireä kolmi­opettajainen koulu ja esikoulu. Koulu on ansioitunut kansainvälisenä atk- ja metsäopetusta antavana kyläkouluna. Kylällä on myös ryhmäperhepäivähoito.

Vaskiveden Nuorisoseuran ylläpitämä seurantalo tarjoaa tilat koululiikunnalle ja eri-ikäisten harrastusryhmille sekä kokousten ja juhlien pitoon.

Liikunnan harrastajille löytyy urheilu- ja lentopallokentät sekä uimaranta. Talviliikkujan käytössä on kattava latuverkosto ja jääkiekkokaukalo.

Kesäaikaan tanssikansa kokoontuu Myllyniemeen, Suomen kauneimmalle rantalavalle. Myllyniemen parketilla on kiidetty perinteisen tanssimusiikin siivittämänä jo vuodesta 1959.

Osuuskunta Vaskivasun pyörittämä Kesämakasiini vahvistaa kylän yhteisöllisyyttä kokoamalla kyläläiset, kesäasukkaat ja ohi kulkevat ostamaan lähiruokaa, leivonnaisia ja käsitöitä tai tekemään kirpputorilöytöjä. Kylän yhdistykset järjestävät kaikille avoimia tapahtumia ja retkiä.

Vaskivedeltä löytyy vireitä yrityksiä, maatiloja ja monipuolisia palveluita.