Tervetuloa Virtain Vaskivedelle

Vaskivesi on vireä, noin 350 asukkaan kylä Pohjois-Pirkanmaalla, Virtain kaupungin lounaislaidalla, 20 km tieyhteydellä kaupungin keskustaan. Kylän halki kulkee vilkas kantatie 65. Vuodesta 1908 alkaen höyrylaiva Tarjanne on seilannut Runoilijan Reittiä keskeytyksettä joka kesä Tampereen ja Virtain väliä Vaskiveden kautta.

Näsijärven vesistön lisäksi alueella on paljon pienempiä järviä ja lampia, joiden rantamille on rakennettu runsaasti vapaa-ajan asuntoja. Kesällä väkimäärä kaksin-, kolminkertaistuu. Vaskiveden kauniit viljely-, metsä- ja vesistömaisemat houkuttelevat luontoharrastusten pariin: kalaan, metsälle ja patikkaretkille. Kylän läpi kulkee Pirkan Taival ja E6 eurovaellusreitti.

Kylän keskustassa toimii vireä kaksiopettajainen "Mimmin metsäkoulu" ja esikoulu. Koulu on ansioitunut kansainvälisenä atk- ja metsäopetusta antavana kyläkouluna. Kylällä on myös ryhmäperhepäivähoito.

Vaskiveden Nuorisoseuran ylläpitämä seurantalo tarjoaa tilat koululiikunnalle ja eri-ikäisten harrastusryhmille, kansalaisopiston piireille sekä kokousten ja juhlien pitoon erityisesti talvikautena.

Liikunnan harrastajille löytyy koulun urheilu- ja lentopallokentät. Vaskiveden kyläyhdistys hoitaa uimapaikkaa Myllyniemessä sekä "ryhmiksen" vieressä sijaitsevaa lasten leikkipuistoa, Vaskitoria. Talviliikkujan käytössä on koulun latuverkosto ja jääkiekkokaukalo.

Kesäaikaan tanssikansa kokoontuu Vaskiveden Nuorisoseuran omistamaan Myllyniemeen, Suomen kauneimmalle rantalavalle. Myllyniemen parketilla on kiidetty perinteisen tanssimusiikin siivittämänä jo vuodesta 1959.

Vuosi 2019 on Vaskivedellä juhlien vuosi, kun Vaskiveden Nuorisoseura täytti talvella 100 vuotta, Tanhulysti 40 v., Myllyniemen rantalava 60 v. ja kylän arvostettu sekakuoro Waskikööri 20 vuotta.

Muita aktiivisesti toimivia yhteisöjä kylällä ovat mm. Vaskiveden kyläyhdistys ry, Vaskiveden vesiosuuskunta, Vaskiveden metsästysseura, Osuuskunta Vaskivasu, Vaskiveden osakaskunta (kalastus) ja Vaskiveden seurakuntatalon kannatusyhdistys ry sekä Vaskiveden koulun vanhempaintoimikunta.

Osuuskunta Vaskivasun pyörittämä Kesämakasiini vahvistaa kylän yhteisöllisyyttä kokoamalla kyläläiset, kesäasukkaat ja ohi kulkevat ostamaan lähiruokaa, leivonnaisia ja käsitöitä tai tekemään kirpputorilöytöjä ja vaihtamaan kuulumisia. Kylän yhdistykset järjestävät kaikille avoimia tapahtumia ja retkiä.

Vaskivedeltä löytyy vireitä yrityksiä, maatiloja ja monipuolisia palveluita, muun muassa A-oikeuksin varustettu kahvila RasinTupa ja Minimarket/Cafe Virtainportti ja huoltamo Vaskipalvelu sekä taksi.