« Takaisin Vaskiveden valokuituverkko -sivulle

18.12.2016

Valokuituhankkeen liittymäsopimusten teko loppusuoralla

Pirkanmaan ELY-keskus avaa erillisen haun laajakaistainvestointien vauhdittamiseksi. Tuen hakuaika on 2.1.-31.3.2017. Liittymäsopimusvaiheessa olevat Vaskiveden, Vaskuun ja Koron hankkeet tulisivat hakemaan rahoitusta.

Nyt on käsillä viimeiset hetket tehdä liittymissopimukset, jotta saataisiin hakemus valmiiksi.

Hanketta valmistelevien kylien edustajat ovat 16.12.2016 pitämässään kokouksessa päättäneet:

  • liittymäsopimuksia tehdään nykyisillä sopimusehdoilla vuoden 2016 loppuun saakka
  • vuoden 2017 alusta sovelletaan 100 euroa korkeampaa hintaa ja tällä muutoksella sopimuksia tehdään niin kauan, kuin se hankehakemuksen ehtojen mukaan on mahdollista
  • rakennusaikaisista liittymäsopimuksista päätettiin erikseen (kts. alla)

Rakennusaikaiset liittymäsopimukset

Rakennusaika katsotaan alkavaksi siitä ajankohdasta, kun ELY-tukikelpoiset hakemukset on jätetty.

Rakennusaikana tehtävän uuden liittymän hinta on 30 % kilpailutettua perushintaa korkeampi uuden liittymän ollessa enintään 100 m lähimmästä jakokaivosta. Yli 100m:n etäisyydeltä lisähinta tämän lisäksi muodostuu todellisten kustannusten mukaan.

Perustelu sille, että rakennusajaksi tulkitaan ELY-tukikelpoisten hakemusten jättöaika: Vasta tukikelpoisten liittymien lukumäärän ja niiden sijainnin perusteella voidaan aloittaa yksityiskohtainen suunnittelu ja määrittää liittymän perushinta. Päädyttiin yksiselitteiseen ratkaisuun, jossa väliportaita ei oteta.

Alustava kustannusarvio

Edelleen päätettiin pyytää jo tämän vuoden puolella toimitettavaksi alustava kustannusarvio nyt tiedossa olevien liittyjien lukumäärän ja sijainnin pohjalta Pohjois-Hämeen Puhelin Oy:ltä.

Lisätietoja:

Antti Sipilä, puh. 0440 754 123

« Takaisin Vaskiveden valokuituverkko -sivulle